Omgeving Hotel Volendam

Omgeving Volendam

In Volendam beleeft u Holland op zijn best! Het haventje aan het Markermeer, De Dijk, de sporen van de visserscultuur, de oude huisjes, de winkeltjes en sfeervolle horecagelegenheden trekken jaar in, jaar uit miljoenen bezoekers.

Vanuit Hotel Marinapark kunt u lopend naar het centrum van Volendam. U moet zeker even een wandeling over De Dijk maken. De sfeervolle terrasjes, winkeltjes en restaurants maken het een levendig geheel. Ook de lokale bewoners van Volendam zijn hier dagelijks te vinden.

Noord-Holland is een prachtige bestemming waar u veel bezienswaardigheden vlakbij elkaar vindt. Er zijn zelfs twee bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst staan. Dit zijn droogmakerij De Beemster, een polder met een zeventiende-eeuwse verkavelingspatroon en de Stelling van Amsterdam, een oude verdedigingslinie.

Bezoek tijdens uw verblijf ook het (schier)eiland Marken, met de karakteristieke huizen op palen. Dit voormalige vissersdorp staat tevens bekend om de klederdracht. De omgeving is ideaal voor lange fietstochten door de uitgestrekte polders.

Wilt u een dagje naar Amsterdam? Volendam is uw ideale uitvalsbasis! Met de auto staat u binnen een half uur in het centrum van Amsterdam. Ook met de bus reist u in zo'n 30 minuten naar Amsterdam Centraal. De bushalte is 1 minuut lopen vanaf de receptie. Tickets voor de bus zijn bij de receptie verkrijgbaar.

Bekijk dagjes uit in de buurt >>